Japanse eekhoorn

Sciurus lis


Ecologie & verspreiding
De Japanse eekhoorn komt van oorsprong voor in grote delen van Japan. De soort wordt in Nederland relatief veel gehouden in gevangenschap. Ontsnapte of losgelaten dieren kunnen zich mogelijk vestigen in Nederland. De Japanse eekhoorn is nauw verwant aan onze rode eekhoorn en lijkt hier ook erg op. De Japanse eekhoorn is overwegend overdag actief. Hij gaat niet in winterslaap en is dus het hele jaar door zichtbaar, zoekend naar voedsel op de grond of in de boomtoppen. Hij eet voornamelijk plantaardig voedsel, zoals zaden, knoppen, bloemen en vruchten, voornamelijk van bomen. Incidenteel worden ook insecten en paddenstoelen gegeten. Houdbare zaden worden verstopt als wintervoorraad.
Familie: Sciuridae
Status: Rode lijst (2009): Niet beschouwd
© 2019  NDFF
Ga naar de volledige website