Amerikaanse voseekhoorn

Sciurus niger


Ecologie & verspreiding
De Amerikaanse voseekhoorn komt van oorsprong voor in het oosten van Noord-Amerika. De soort wordt in Nederland niet veel gehouden in gevangenschap, maar in geval van ontsnapping of uitzetting is vestiging goed mogelijk. De soort leeft meestal solitair, maar in gebieden met voldoende voedsel leven ze ook wel naast elkaar en delen ze (meestal met familie) soms een slaapplaats en/of een voorraadkamer. Het voedsel bestaat uit zaden, noten, paddenstoelen, groene dennenappels en mais. Incidenteel wordt dierlijk voedsel als insecten, eieren, jonge vogels en vis gegeten. De houdbare dingen, zoals noten en sommige zaden, worden verzameld in een voorraadkamer en op later tijdstip (bij voedselschaarste) weer opgegraven. Ze leven bij voorkeur op de grond, maar ook in de boomtoppen wordt naar voedsel gezocht.
Familie: Sciuridae
Status: Rode lijst (2009): Niet beschouwd
© 2019  NDFF
Ga naar de volledige website