Wilde kat

Felis silvestris


© De Zoogdiervereniging

Ecologie & verspreiding
De wilde kat lijkt veel op een cyperse huiskat; het is lastig ze te onderscheiden en het voorkomen van bastaarden maakt dit nog moeilijker. In feite kan alleen DNA-onderzoek zekerheid bieden. De beste kenmerken zijn de dikke gebandeerde staart zonder donkere lijn bovenop, de zwarte aalstreep van schouder tot heupen, en de onderkant van de achtervoet, die vooraan zwart is en achteraan bruin. De lichaamslengte is gemiddeld 89 cm, waarvan 31 cm staart, en het gewicht is gemiddeld 5,0 kg bij mannetjes en 3,5 kg bij vrouwtjes.
Familie: Felidae
Groep: Roofdieren
Status: Rode lijst (2009): Niet beschouwd
© 2019  NDFF
Ga naar de volledige website