Wasbeer

Procyon lotor


© De Zoogdiervereniging

Ecologie & verspreiding
De wasbeer is overwegend grijs met lichtere poten. Het zwarte masker rond de ogen is op de neus niet onderbroken zoals bij de wasbeerhond, waarmee hij wel eens wordt verward. De staart heeft afwisselende donkere en lichte banden. Het lichaam zonder staart is maximaal 75 cm, de staart 25 cm, het gewicht bedraagt maximaal 10 kg. In de natuur worden wasberen tot maximaal tien jaar oud. De dieren leven in een los-vast sociaal verband, bestaande uit groepen moeders met jongen, groepen mannetjes en losse groepen vrouwtjes, waarbij de dieren via geurmerken, latrines en slaapplaatsen met elkaar in contact staan.
Familie: Procyonidae
Groep: Roofdieren
Status: Rode lijst (2009): Niet beschouwd
© 2019  NDFF
Ga naar de volledige website