Snaveldolfijn

Steno bredanensis


© Henk Baptist

Ecologie & verspreiding
De snaveldolfijn wordt gekenmerkt door een opvallend plat voorhoofd, dat geleidelijk overgaat in de lange, smalle snuit. De bruingrijze bovenkant van rug en kop is scherp afgescheiden van de lichtere flanken, waarover weer een donkere zone loopt; de onderkant vertoont soms een roze tint. De tanden zijn gegroefd.
Familie: Delphinidae
Groep: Walvisachtigen
Status: Rode lijst (2009): Niet beschouwd
© 2019  NDFF
Ga naar de volledige website