Botanische Collectie op de Kaart

Skip Navigation Links

Over dit project

Met Botanische Collectie op de Kaart vraagt FLORON je om locaties aan te geven op de kaart bij herbariumvellen uit de collectie van museum Naturalis. Je vindt hier driekwart van alle Nederlandse planten, mossen en paddenstoelen uit de Naturalis-collectie. Gecorrigeerde waarnemingen worden teruggeleverd aan de databank van Naturalis en ze komen in de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF).

   

Zo doe je mee

Log in om mee te doen

Ga naar het tabblad 'Beoordelen' hierboven en selecteer herbariumvellen door te filteren op soort, plaats of persoon. Vervolgens bepaal je of de locatienaam overeenkomt met de plek op de kaart. De plek op de kaart hebben we 'gegokt' aan de hand van de tekst die op het herbariumvel staat. Meestal is een correctie nodig.

  • Klopt de locatie? Klik dan op de groene knop 'Locatie is al correct'.
  • Klopt het niet of kun je het gebied op de kaart nauwkeuriger aanwijzen? Pas de locatie op de kaart dan aan door de schaal te veranderen en de juiste plek aan te klikken op de kaart en klik op de rode knop. Je mag ook tikfouten in de locatiebeschrijving corrigeren.
  • Weet je het even niet? Klik op 'Deze collectie overslaan'. De waarneming komt dan een andere keer terug.
Door op het herbariumvel te klikken, krijg je een grotere versie waarop je kunt inzoomen. Op het herbariumetiket (rechtsonder op het vel) staat soms al een duidelijke locatie of coördinaat.

Wil je controleren of alle waarnemingen met dezelfde naam dezelfde coordinaten hebben gekregen, dan kun je -met het vinkje aan en de locatienaam ingevuld- alle beoordeelde locaties opnieuw tonen.


Verbascum nigrum - Zwarte toorts

informatie over deze soort
1955
Meers.
179-330 (kilometerhok 59-48-55)
Aanwezig
leg. Samuel Elzevier de Jongh
in collectie van Naturalis
Bewijsin collectie
Bron-idL.3389203
Soortnaam (bron)Verbascum nigrum
Naam waarnemer (bron)Jongh Jr, S.E. de
http://floron.nl/observations/brahms/L.3389203
Log in om deel te nemen aan dit project
   
   
Coördinaten:         
Naam gebied: