NMV Kilometerhokken voor het Verspreidingsonderzoek Bospaddenstoelen 2015

Via deze reserveringsmodule kun je een kilometerhok reserveren waarin de typische soorten en de begeleidende soorten voor bossen op de pleistocene zandgronden en de duinen kunnen voorkomen. Welke soorten dat zijn en meer informatie over typische soorten en begeleidende soorten vind je op de NMV-website. Voor een goede statistische verwerking en het berekenen van de trefkans, is het nodig dat elk km hok in de goede tijd voor deze paddenstoelen driemaal wordt bezocht. Bij voorkeur eenmaal vroeg in het seizoen en tweemaal tijdens de piek van het seizoen. Naast de typische en begeleidende soorten kun je ook overige waargenomen soorten doorgeven. Deze waarnemingen moeten voldoen aan de validatiecriteria van de NMV, zie de NMV-website.

Werkwijze
Reserveer een kilometerhok en lees de informatie op de pagina Bospaddenstoelen. Daar kan je ook een streeplijst downloaden voor gebruik tijdens het veldbezoek. Met ingang van 2017 kun je je gegevens direct in de Verspreidingsatlas invoeren. Omdat het hier om een andere werkwijze gaat dan bij normale inventarisaties kun je geen gebruik maken van andere manieren voor het doorgeven van waarnemingen. Aanvullende detaillocaties kun je wel doorgeven met een smartphone, via Telmee of Waarneming.nl of in het NMV-Excel-formulier.

Reserveren
Via deze reserveringsmodule kun je een kilometerhok reserveren. Om te kunnen reserveren moet je ingelogd zijn. Ga naar de inlogpagina en log in of maak een nieuw account aan als je dat nog niet hebt.


2024 Bekijk de gegevens van eerdere jaren: > 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024
   
Nog te reserveren hokken: Gereserveerde hokken: 0 Lijsten ontvangen: 0

Zoom in naar het gewenste gebied, klik op een icoon voor meer informatie, klik vervolgens op "reserveren" om het kilometerhok te reserveren.
Geel: mijn hokken, Groen: beschikbaar, Rood: eenmaal gereserveerd, Grijs: driemaal bezocht

Alle kilometerhokken

kmhok aantal keer bezocht gereserveerd door