abcdefghijklmnopqrstuvwxyz
kaart
Microtus oeconomus (de Sélys-Longchamps, 1841)

Noordse woelmuis
algemeen | taxonomie | ecologie | veranderingen | trend | literatuur (12) | feedback (0)

Familie:Muridae
Groep:Knaagdieren
Voorkomen in Nederland
Status:bron: Voorstel voor de Rode Lijst Zoogdieren 2009Rode lijst (2009): Kwetsbaar
Trend sinds 1950:bron: Voorstel voor de Rode Lijst Zoogdieren 2009afname 25-50%
Zeldzaamheid:bron: Voorstel voor de Rode Lijst Zoogdieren 2009vrij zeldzaam
Indigeniteit:inheemse soort
Bescherming:Habitatrichtlijn bijlage 2 en 4
Ecologie
De noordse woelmuis is een forse woelmuis met een kop-romplengte tot 16 cm en een gewicht tot circa 65 g. Kenmerkend is de relatief lange staart, die bij volwassen dieren ruim een derde van de kop-rom... [meer]
 
foto34002